ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Dr. Safa Halaç Özel Eğitim Ortaokulu

Nis

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu  Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliğinde okulumuz Halk Oyunları Ekibi danslarını sergilediler. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize, bu özel günde katılım sağlayan velilerimize çok teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz öğrencileri Türkiye Özel Sporcular Federasyonunun düzenlemiş olduğu atletizm müsabakalarında okulumuzu temsil ederek kendi kategorilerinde başarı elde etmişlerdir. Öğrencilerimizi ve onları müsabakalara hazırlayan Beden Eğitimi Öğretmeni Esen ASLANYÜREK'i   tebrik ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dr Safa Halaç Özel Eğitim Ortaokulu'nda coşkuyla kutlandı.

Nis

2 Nisan'ın tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edildi.

Biz hep farkındayız ,ya siz!

21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

2011 yılında tüm dünyada down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü ilan edildi.

"Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom anomalisidir. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı üç adet 21. kromozom olması nedeniyle 47 olmaktadır. Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir."

Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları ve toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak bizlerin insani sorumluluğudur.Bu kapsamda okulumuzda rehberlik servisi ve sınıf öğretmenleri işbirliğiyle Down Sendromu farkındalık etkinlikleri düzenlendi.Öğrencilerimiz etkinlikler sırasında konu hakkında bilinçlendirilirken bireysel farklılıklara saygının önemini kavradılar.

Farklılıkların ön plana çıkmadığı,her birey için eşit bir yaşam standardının oluştuğu bir dünya görmek dileğiyle 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kutlu olsun!

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) gelecek yıl gerçekleştirileceği tarih belli oldu.   Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.    Daha önce öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı itibarıyla gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin güncel bilgileriyle sınava girebilmeleri için 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılacak.   Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler ise yayımlanacak olan "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024"te yer alacak.

Ock

Yaşantımızın en önemli unsurlarından biri enerjidir. Enerji, iş yapabilme gücüne denir. Günlük yaşantımızda kullandığımız başlıca enerji kaynakları, elektrik, su, doğalgaz, petrol, kömür ve güneştir. Bu enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl ocak ayının 2. haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanır.

Enerjide tutum, sınırlı enerji kaynağının en verimli biçimde kullanılmasıdır. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılmasıdır. Enerjide tutum aynı işi daha az enerji ile yapmaktır. Dolayısıyla ''Enerji Tasarrufu Haftası'' içinde öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulamalıyız.

Bu çerçevede okulumuzda enerji verimliliği konulu filme ve videolar izlendi. Panolar hazırlandı. Şiir ve resimler yapıldı. Yarışmalara katılımlar yapıldı. Sınıflarda enerji verimliliğini çağrıştıran yazılar asıldı.

Ara

Meslek tanıtımı kazanımı kapsamında okulumuz  öğrencilerine toplum destekli polisler tarafından polislik mesleği tanıtıldı.

Kas

Kaymakamımız Ömer ULU, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat SERTSÖZ ile birlikte, okulumuzu ziyaret etti. Öğretmenlerle sohbet eden Kaymakam ULU, Okul Müdürümüz Yavuz Aydın’dan okul hakkında bilgi aldı.

Kas

Eyl

OKULUM TEMİZ PROJESİ KAPSAMINDA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA UYGULANMAK AMACIYLA ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE YÖNELİK HASTALIKLARDAN KORUNMAYA YÖNELİK BİLGİLENDİRİCİ SUNU HAZIRLANDI.

Eyl

2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA TÜM SINIFLARIMIZDA ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE YÖNELİK YÜRÜTÜLEN 'OKULUM TEMİZ PROJESİ' KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTIR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Haz

2-12 Yaş arası her çocuğun Aile Diş Hekimi vardır. Hekiminize randevu alarak gidebilirsiniz.